Dag Bo, Dag Marleen,

We hebben met volle teugen genoten van onze 5 dagen Gelderland.

Alles was top geregeld door jullie.

Hieronder zoals door u gevraagd een kort tekstje en foto’s

De Nederlandse Hanzesteden, het heden in een historisch decor.

Nederland heeft zeer veel te bieden en is zo dicht bij huis. Wij trokken er op uit om in Gelderland de Hanzesteden en de Veluwe te ontdekken.

We overnachten in Nunspeet in het 4 sterren NH Sparrenhof hotel. Zeker een aanrader.

Gelderland is een prachtige streek voor wandelaars en fietsers, de natuur op de Veluwe is subliem en ongerept.

Onder de Hanzesteden vallen Zwolle, Hasselt, Hattem, Kampen, Elburg, Harderwijk, Deventer, Zutphen en Doesburg.

De stadjes zelf zijn typisch Hollandse dorpjes waar je kunt slenteren in de kleine bebloemde steegjes, gezellig snuisteren in kleine winkeltjes en een terrasje doen.

Een aanrader is zeker een wandeltocht in de Veluwe in Vierhouten, waar je zeker Het verborgen dorp waar joden en verzetsstrijders in WO II zaten ondergedoken en een volledig ondergronds dorp bouwden moet bezoeken. Je kan er nog 3 van die huisjes bekijken.

De stadjes zelf ademen geschiedenis uit en kun je best bezoeken met een stadsgids of een stadswandeling maken met een plannetje die je kan verkrijgen in het VVV. En ja, je kan er lekker genieten van een natje en een droogje op één van de vele terrasjes, wat wij ook deden.

Water staat natuurlijk steeds centraal in deze stadjes, je kan dan ook lekker genieten van de haventjes die gevuld zijn met historische platbodems.

Stadspoorten, vestigingsmuren en middeleeuwse gebouwen zijn dan ook nooit ver weg, deze steden ademen gezelligheid en geschiedenis uit.

Kortom een aanrader voor iedereen die eens dicht bij huis wil genieten van een sportieve, culturele reis. Wij gaan zeker terug want we hebben niet alle steden kunnen doen.